četrtek, 6. november 2008

Don't do this at home or at all...

To bom delila z vami samo zato, da ne bo kdo ponovil iste napake kot jaz. Včeraj sem se po 14dnevnem prepričevanju z raznih koncev odločila, da končno operem kup svinjskih superg z neprijetnim videzom in še bolj neprijetnim vonjem. Znamke teh superg Vans, Roxy, Globe in Quiksilver moram našteti, saj bodo potem pomembne pri nadaljnem razvoju zgodbe.. Začelo se je standardno, odstranitev vezalk, in notranjega vložka, drgnenje po zunanji strani.. ko sem s tem zaključila sem jih vse skupaj veselo vrgla v pralni stroj, tako kot sedaj že miljonkrat in bila vsa srečna, da je moje delo končano.. ja no, saj je bilo, le rezultat je bil drugačen kot tisti, ki sem ga pričakovala jaz. Kako uro in pol po tem, ko sem jih dala v stroj sem se vrnila v kopalnico, da bi jih vzela ven me je skoraj kap. Dva para copatov sta odnesla pranje brez posebnosti, dva pa niti ne. Moje predrage supergice Roxy so bile včasih lepo porisane z različnimi odtenki zelene, sedaj pa so bleščeče bele, nikjer ni več sledu o kakršni koli barvi. Tomaževe Vanske, ki so imele tak ene 10-15cm velik črn napis Vans pa so ostale brez tega napisa. ??? Zakaj.. pojma nimam, nikol se mi še ni zgodilo kaj takega. Ne bi rekla, da bi vlila notr kako razrečilo al pa kaj podbnega, ampak ne.. Res mi ni jasno. Kvaliteta na višku, ni kej.

Nauk zgodbe: copate perite na roke, pa če še tako smrdijo, vsaj barve in napisi bodo ostali takšni, kot so bili, ko ste jih kupili.

4 komentarji:

mushu pravi ...

se je men zdel, da ni pametno to v pralnem stroju delat! k so me vsi vedno čudno gledal, k sm rekla, da jih na roke spucam :)

no, dobr da vam ni kej pralnga stroja uničl ;)

ja, pozitivno gledat na zadeve :)

Marta L. pravi ...

haha, imam tud jst ene rdeče Vanske - po pralnem stroju je na notranjem delu, kjer je bil prej črno/bel emo vzorec, je ratala roza barva - brez vzorca!

lol

Tinchula pravi ...

dej še moje uper, men se jih neda :) sej so bele, se jim nč ne more zgodit :) hehehe

Aja pravi ...

Ja ane se zgodi =)

Ajde Tinchula prnes.. bom oprala.. sam za vse posledice (če se recimo še skrčjo al pa kej) ne odgovarjam ! ;)